ARASHORSE
Historien om Arashorse.
 
Gennem næsten 25 år har jeg arbejdet med heste – redet og avlet. Først på min gamle islænderkrydsning – siden på Araber og Connemara.
Ponyerne blev efterhånden skiftet ud med store heste – og Det blev DV’er, Hollandsk Varmblod og Hannoveranerne, der kom til at fylde i stalden.
Mange af egen avl – men også føl og plage opkøbt på elitefølaultioner herhjemme og i Verden.
 
  Honey Cate - fik to føl inden hun blev solgt. Natasja min gamle dressur pony Kiwi - min første store hest Nomo Kenyata - min tidligere lærehest
   
Navnet Arashorse stammer fra min fars familie – Min Tip-Oldefar Andreas Rasmussen startede et bogtrykkeri, som fik navnet Arastryk – Og da jeg gerne vil kvalitet – og fornyelse med respekt for gamle traditioner valgte jeg at genanvende Aras som stutterinavn. A også for kvalitet – Ara for det farverige og lette – Ras – for Rasmussen – Også min frække hund hedder Rasmus.
 
Arashorse blev grundlagt i Ulstrup – men flyttede i 2010 i nye flotte omgivelser på Christianslund ved Værum. Christianslund er en 200 år gammel herregård – Oprindeligt en Ritmestergård – og fra starten med en stor gårdsplads med 20 x 40 ridebane – omgivet af staldene. Christianslund ligger for enden af Danmarks længste allé – og med et rigtig godt rideterræn i skovene omkring gården. Staldene er blevet indrettet med store lyse boxe – alle med vinduer ud til – og der er gode luftefolde med læ og sol. 
 
       
  
Efter et par gode år på christianslund, blev det for stort og jorden for lille. Så da muligheden bød sig, blev et skønt landsted erhveret. Her er et mindre stuehus og en lille stald, der kan rumme stutteries heste. Størstedelen af jorden ligger omkring ejendommen. Her finder man udover græsmarker, en lille sø, en lille bæk og en dejlig skov.
 
    
 
Arashorse har gennem tiden haft mange pragtfulde heste i stalden. Gennem 6 år red og arbejde vi blandt andet med Broadway (F. LauriesCrusador) – fra ung næsten rå hest til Grand Prix med mange fine resultater undervejs for ham og hans rytter – Lise Larsen. Broadway for nu lov af leve livet lidt mere afslappet – men stadig lige forkælet.
 
En af vores helt store oplevelser har været tiden med Jakas Don Lux. En skøn hest efter BH Don Romantic og Luna (F. LauriesCrusador). Don Lux blev købt på DV’s elitefølauktion i Århus – og kom hjem i flokken samme dag. Så gik han i et par år og nød det frie unghesteliv – og lignede alle andre åringer. Som 2 års syntes vi nok, at han var lidt smartere – og han blev gjort til forbesigtigelse på Vilhelmsborg. Sent skal vi glemme da halspeakerene bekendtgjorde at ”Katalog nr 44 er videre til Herning” Så kom en travl tid med hingstekåring i Herning – 10 dages test og materialprøve, hvor han blev bedste danskavlede  hingst. Don Lux er siden desværre blevet kastreret – men har har da heldigvis nået at lave nogle skønne afkom – og vi glæder os over at følge dem, ikke mindst den nyeste i stalden: Teglgårds Dark Dundee. Han ligner sin far i sind og skind - endda med et kønnere og mere udtryksfuldt hoved.  
 
De øvrige heste i stalden er stort set alle med mere eller mindre islæt af storproducenten af top heste: Tyske Lauries Crusador.
 
Broadway Jakas Don Lux Jakas Don Lux Lauries Crusador Teglgårds Dark Dundee
 
 
Arashorse